Skip to main content

Διασώσεις προσφύγων και μεταναστών από λιμενικό και FRONTEX

Άντρες του λιμενικού σώματος και της δύναμης FRONTEX διάσωσαν από θαλάσσιες περιοχές των ελληνικών νησιών 126 αλλοδαπούς.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 126 αλλοδαπών προχώρησαν σήμερα άντρες του λιμενικού σώματος και της δύναμης FRONTEX από θαλάσσιες περιοχές των ελληνικών νησιών.

Πρώτες πρωινές ώρες εντοπιστηκαν 36 άτομα στη θαλάσσια περιοχή  “ΕΦΤΑΛΟΥΣ” ν. Λέσβου, τα οποία επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμιάς, ενώ συνελήφθη ένας 34χρονος αλλοδαπός εξ'αυτών, ως ο χειριστής της λέμβου.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων 44 αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ” ν. Σάμου, πνευστή  μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Τα άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.

Διασώθηκαν επίσης άλλα 37 άτομα από πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, το σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  νοτιοανατολικά του λιμένα Αλέξανδρούπολης περί τα 3,5 ν.μ. από την ακτή, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

    Τέλος, άλλοι εννέα αλλοδαποί διασώθηκαν από πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, το σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του λιμένα Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Τα άτομα μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.