Skip to main content

Διασώστης του ΕΚΑΒ ξυλοκοπήθηκε άγρια από μεθυσμένο στη Σαλαμίνα - Σοκάρουν οι φωτογραφίες

«Η γραμμή μεταξύ του είμαι όρθιος ζωντανός και του έχασα τη ζωή μου ή με έχει άφησε εγκεφαλικά νεκρό είναι πολύ λεπτή», αναφέρει ο διασώστης.

Φωτογραφίες από όταν έπεσε θύμα βάρβαρου ξυλοδαρμού τον Μάιο από άντρα στον οποίο είχε πάει να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες δημοσίευσε διασώστης του ΕΚΑΒ.

Με ανάρτηση που πραγματοποίησε στο Facebook ο 42χρονος κάνει λόγο πως ζει από θαύμα καθώς δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Ενδεικτικά της βαναυσότητας της επίθεσης που δέχτηκε είναι και τα σημάδια στο σώμα του, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες.

«Η γραμμή μεταξύ του είμαι όρθιος ζωντανός και του έχασα τη ζωή μου ή με έχει άφησε εγκεφαλικά νεκρό είναι πολύ λεπτή», καταλήγει στην ανάρτηση του ο Παναγιώτης Φούντας

Αναλυτικά τι αναφέρει

«Ο άλλος πάει για ποτό και δεν γυρνάει ποτέ στην οικογένεια του.
Κάταγμα κρανίου στο πλάι του κεφαλιού, θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, κυρίως στη δεξιά πλευρά και ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα.
Και έτσι απλά εφυγεεεεε.
Εγώ πήγα για βάρδια να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο και από θαύμα ζούμε από θαύμα δεν έχω τις αναλογες κακώσεις.Μας χρέωσε με πολλαπλά κατάγματα με ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΊΟ με σπασμένα δόντια και αμέτρητο πόνο στην ψυχή.Δηλαδη ευτυχώς μετά τόσο ξύλο στο κεφάλι ευτυχώς δεν μας άφησε εγκεφάλικα νεκρούς.
ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!!
Αλλιώς μετά από λίγο καιρό όλα ξεχνιούνται!!!!
Συγνώμη για τις φωτό απλά για να μην ξεχνιόμαστε!!!

ΥΓ: η γραμμή μεταξύ του είμαι όρθιος ζωντανός και του έχασα τη ζωή μου η με έχει άφησε εγκεφάλικα νεκρο ειναι πολύ λεπτή αυτό μην το ξεχάσει κανεις ΠΟΤΕ».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως είχε ανακοινώσει το Σωματείο του ΕΚΑΒ, το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαΐου κλήθηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει κάποιον που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και κατά τη διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, κάποιος από τους παρευρισκόμενους τους επιτέθηκε σπάζοντάς του τα χέρια.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός διασώστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Αττικόν και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το Σωματείο κινήθηκε νομικά εναντίον του δράστη ο όποιος θα μεταφερθεί στα Δικαστήρια Πειραιά.

Το Σωματείο κάνει λόγο για συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές και ζητά από τη πολιτεία να λάβει τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ και για το λόγο αυτό εξήγγειλε στάση εργασίας.