Skip to main content

Διαταγές πληρωμής για τους «τζαμπατζήδες» των διοδίων ετοιμάζουν οι κοινοπραξίες

Επιστολή της κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» θα λαμβάνουν όσοι δεν πλήρωσαν διόδια, που θα τους προτρέπει να εξοφλήσουν το χρέος τους εντός 15 ημερών. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, θα κληθο

Περίπου 600 οδηγούς, που δεν πλήρωσαν διόδια, έχει «τσιμπήσει», μέσω της Τροχαίας, η κοινοπαξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» και ετοιμάζεται να τους κοινοποιήσει διαταγές πληρωμής. Οι «τζαμπατζήδες» οδηγοί λαμβάνουν επιστολή της εταιρίας να εξοφλήσουν το χρέος τους εντός 15 ημερών και αν δεν το πράξουν, θα κλήθουν να πληρώσουν το 20πλάσιο του ποσού με διαταγή πληρωμής, όπως προβλέπεται από τη συμβαση παραχώρησης.

Σε ανάλογη διαδικασία προχωρά και η κοινοπραξία «Νέα Οδός», που εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων, και τα διόδια των Αφιδνών, στα οποία παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους οδηγούς, που αρνούνται να καταβάλουν αντίτιμο. Σημειώνεται ότι από τους κατά μέσο όρο 60.000 οδηγούς, που διέρχονται καθημερινά από τα συγκεκριμένο διόδια, δεν πληρώνουν ποσοστό 14%. Η κοινοπραξία έχει συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό και ζήτησε από το υπουργείο Υποδομών, να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πάντως, όλες οι κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους, αναμένουν τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργού, Δημήτρη Ρέππα, και τη νομοθετική πρωτοβουλία, που ανακοίνωσε ότι θα λάβει τις επόμενες ημέρες. Από τη «Νέα Οδό», εξάλλου, διευκρινίστηκε ότι η δίωξη, που ασκήθηκε εναντίον εννέα ατόμων, αφορά μηνυτήρια αναφορά της εταιρίας για «φθορές», οι οποίες προκλήθηκαν στις Αφίδνες πριν από έναν χρόνο και όχι για μη πληρωμή διοδίων.

Το κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», πάντως, εξήγγειλε νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων για την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.