Skip to main content

Διατήρησε τη διαφορά από την Κύπρο η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

Ο Ολυμπιακός με το 2-2 κόντρα στους Λονδρέζους πρόσθεσε άλλους 200 βαθμούς στη βαθμολογία του Country Ranking της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας

Η απρόσμενη ήττα του ΑΠΟΕΛ από τη Ντουντελάνζ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Τότεναμ, έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να διατηρήσει τη διαφορά των +300 βαθμών από την Κύπρο στην κατάταξη της UEFA.

Ο Ολυμπιακός με το 2-2 κόντρα στους Λονδρέζους πρόσθεσε άλλους 200 βαθμούς στη βαθμολογία του Country Ranking της UEFA κι έτσι η Ελλάδα παρέμεινε σε απόσταση 300 βαθμών από την Κύπρο, που είδε τον ΑΠΟΕΛ να γνωρίζει ήττα-σοκ στην Λευκωσία από την ομάδα του Λουξεμβούργου με 3-4!

Ως εκ τούτου η Ελλάδα παραμένει σταθερά 15η θέση, όμως η 14η Δανία είναι στο +950 μετά τη νίκη της Κοπεγχάγης σε βάρος της Λουγκάνο.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετρούν για τη σεζόν 2020/21, που σημαίνει ότι η13η και 14η θέση (ρεαλιστικός στόχος) δίνουν δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα στο Europa League (τρίτο προκριματικό) και δύο στο Europa League 2 (δεύτερο προκριματικό).

Η 15η θέση - εκεί όπου βρίσκεται η Ελλάδα - δίνει για την ίδια σεζόν (2020/21) δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα για το Europa (τρίτο προκριματικό) και δύο εισιτήρια για το Europa League 2 (δεύτερο προκριματικό).

Η 16η και 17η θέση δίνουν μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League (δεύτερο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa League 2 (δεύτερο προκριματικό).