Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διατηρητέο στη Β. Ηρακλείου αναγεννάται - Θα φιλοξενήσει πολυτελείς κατοικίες

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης από τη Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ για το διατηρητέο στη Βασιλέως Ηρακλείου - Τι αφορά το project

Στην αναγέννηση του διατηρητέου κτηρίου στον αριθμό 43 της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι έτοιμη να προχωρήσει η κατασκευαστική εταιρεία Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ.

Αυτό αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σπύρος Κολοβός στο περιθώριο της σημερινής παρουσίασης σε δημοσιογράφους του ξενοδοχείου Monasty Autograph Collection, το οποίο βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Μηχανικής Περιβάλλοντος ΑΕ.

Το εν λόγω διατηρητέο, που εκτείνεται σε 960 τμ, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο πολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε πριν από ένα μήνα τις πύλες του και στόχος είναι η ανάδειξη του σε ένα κόσμημα για την περιοχή καθώς σήμερα στέκει αφημένο στη φθορά του χρόνου.

Βάσει του business plan θα δημιουργηθούν πολυτελείς κατοικίες, κάποιες εκ των οποίων θα είναι για βραχυχρόνια και κάποιες για μακροχρόνια μίσθωση.

Ήδη η Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ, της οποίας κύριο πεδίο δραστηριοτήτων είναι η μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση πλήθους έργων υποδομής του δημόσιου τομέα, καθώς και ιδιωτικών projects, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της αδειοδότησης του κτηρίου.

Έχει πραγματοποιηθεί η στατική μελέτη και έχει υποβληθεί η αρχιτεκτονική προμελέτη στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας. Εφόσον ανάψει το πράσινο φως θα πάρει τον δρόμο για την τελική γνωμοδότηση από την κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα.

Δεδομένου ότι το κτήριο είναι διατηρητέο θα κρατηθεί στο εξωτερικό του κέλυφος, καθώς και κάποια εσωτερικά κομμάτια. Επιπλέον θα παραμείνουν τα καταστήματα που βρίσκονται κάτω από το κτήριο.