Skip to main content

Διατροφή παιδιών: Τα κλειδιά που επηρεάζουν μαθησιακές ικανότητες, υγεία και συμπεριφορά

Μελέτες σε εφήβους έδειξαν ότι μια πιο «υγιεινή» διατροφή συσχετίζεται με καλύτερη διάθεση - Πώς βοηθούν τα τακτικά γεύματα μέσα στην ημέρα.

Η διατροφή των παιδιών επηρεάζει άμεσα τη συμπεριφορά τους, τη διάθεσή τους και τις μαθησιακές τους ικανότητες και θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα σταθερό ημερήσιο διατροφικό πλάνο καθώς και μια ποικιλία τροφίμων.

Τροφή για «σκέψη»

Τα θρεπτικά συστατικά που μας χρειάζονται για να υποστηρίξουμε σωστά την λειτουργία του εγκεφάλου είναι κάποιες βιταμίνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα και αμινοξέα (συστατικά των πρωτεινών), χρειάζεται συνεπώς μια ποικιλία τροφίμων στην καθημερινή διατροφή. Μελέτες σε εφήβους έδειξαν ότι η άσχημη διάθεση δεν οδηγεί σε «ανθυγιεινή» διατροφή αλλά αντιθέτως ότι μια πιο «υγιεινή» διατροφή συσχετίζεται με καλύτερη διάθεση.

Τακτικά Γεύματα

Το να διατηρούμε τακτικά γεύματα μέσα στην ημέρα βοηθά στη ρύθμιση κάποιων ορμονών που ελέγχουν τη διάθεση και έχει παρατηρηθεί κακή συμπεριφορά και διάθεση σε παιδιά που αφήνουν μεγάλα κενά στη διατροφή τους, όταν δεν καταναλώνουν πρωινό για παράδειγμα.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.