Skip to main content

Διαβαλκανικό: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με εξωσωματική από γυναίκα με ένα ωάριο

Ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 2.850 κιλών γεννήθηκε στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «FIVI», του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Το πιο χαρμόσυνο νέο για κάθε ζευγάρι που επιθυμεί να κάνει το όνειρο της δημιουργίας οικογένειας, πραγματικότητα, ήρθε από τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «FIVI», του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, με τη γέννηση του πρώτου παιδιού της Μονάδας.

Πρόκειται, για ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 2.850 κιλών, τον  πρώτο καρπό ενός νέου ζευγαριού με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, γεγονός που μοίρασε χαμόγελα και ελπίδα στους πανευτυχείς γονείς του.

Σύμφωνα με το ιατρικό team της Μονάδας, η κύηση αφορούσε δύσκολη περίπτωση, καθόσον η 39χρονη γυναίκα με την παραγωγή ενός και μόνο ωαρίου, είχε μειωμένες πιθανότητες να μείνει έγκυος, παρουσιάζοντας χαμηλή ανταπόκριση στη θεραπεία (poor responder). Με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου εξοπλισμού και με τη συνδρομή του άρτια καταρτισμένου και εκπαιδευμένου προσωπικού της Μονάδας «FIVI», ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξωσωματική γονιμοποίηση σε όλα τα στάδιά της, ακόμη και με ένα ωάριο.

Όπως, δήλωσε ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της «FIVI» και θεράπων ιατρός, Ομότιμος Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Ιωαν. Τζαφέτας, «ήταν ένα δύσκολο περιστατικό, με ευτυχή κατάληξη. Είχαμε στη διάθεσή μας μόνο ένα ωάριο, το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως σε όλα τα στάδια  της γονιμοποίησης και της εμβρυομεταφοράς, αποδίδοντας τον καρπό ενός υγιέστατου μωρού»

«Σήμερα στη FIVI γιορτάζουμε  τη γέννηση του πρώτου μας μωρού!», δηλώνει η υπεύθυνη της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης  «FIVI»,  κ. Μ. Νικολακοπούλου και προσθέτει: «Η νέα υπερσύγχρονη Μ.Ι.Υ.Α του Ιατρικού Διαβαλκανικού, είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία τελευταία γενιάς και με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. Απαρτίζεται δε από 20 Ιατρούς και  6 Εμβρυολόγους, διεθνώς εγνωσμένου  κύρους. Οφείλω να επισημάνω,  πως σπουδαιότερο όλων είναι η ανθρώπινη προσέγγιση. Ιατροί, εμβρυολόγοι, μαίες, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αφουγκράζονται κυριολεκτικά τα ζευγάρια που απευθύνονται στη Μονάδα. Ο άνθρωπος στην υπηρεσία του ανθρώπου!».

Η θεά «Φοίβη», άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μητρότητα και τη γονιμότητα, εγκατεστημένη εδώ και 9 μήνες στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ιατρικού Διαβαλκανικού ( FIVI), είναι έτοιμη να κάνει  «θαύματα» μοιράζοντας χαμόγελα, ευτυχία και ελπίδα στα άτεκνα ζευγάρια.