Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Πανελλαδική πρωτιά στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης με τη μη επεμβατική θεραπεία Rezum για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόστηκε σήμερα η πρωτοπόρος, μη επεμβατική θεραπεία Rezum για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη σε τρεις ασθενείς στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Τη θεραπεία εφάρμοσε ο χειρουργός ουρολόγος, Ανδρέας Ανδρέου, ένας εκ των δύο επικεφαλής της ουρολογικής ομάδας U4U, που αποτελεί και την πρώτη πιστοποιημένη ομάδα στην Ελλάδα ως προς την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνικής.

Η θεραπεία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς επιπλοκές και μηδέν μετεγχειρητικό πόνο, ενώ οι ασθενείς επέστρεψαν την ίδια ημέρα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η μέθοδος Rezum αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις μεθόδους αντιμετώπισης της Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική, παρόλο που είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία και δεν απαιτεί χειρουργική προσέγγιση.

Συγκεκριμένα, το Rezum αξιοποιεί τις θερμοδυναμικές ιδιότητες του νερού, με τους υδρατμούς να παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία. Με την εν λόγω μέθοδο η θερμική ενέργεια στοχεύει στην υπερπλασία, συρρικνώνει τον προστάτη και νεκρώνει τα πάσχοντα κύτταρα του ιστού, χωρίς να επηρεάζει τους παράπλευρους ιστούς.

Πλεονεκτήματα της τεχνικής Rezum

Το Rezum συνοδεύεται μάλιστα από μια σειρά πλεονεκτημάτων:

- Δεν απαιτεί τομές.
- Βάζει τέλος στα φάρμακα και τις παρενέργειές τους.
- Διατηρεί πλήρως τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα.
- Επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες την ίδια ημέρα.
- Οι ασθενείς στην πλειονότητά τους βλέπουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους εντός δύο εβδομάδων.
- Δεν απαιτεί μόνιμο εμφύτευμα.
- Δεν χρειάζεται γενική αναισθησία.
- Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
- Διενεργείται σε ένα σύντομο ραντεβού ακόμα και στο ιατρείο του ουρολόγου.

«Η θεραπεία Rezum είναι μια καινοτόμος τεχνική στο πεδίο των θεραπευτικών μεθόδων της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη, η οποία εφαρμόστηκε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ενδείκνυται για άντρες άνω των 50 ετών με όγκο προστάτη από 30 έως 80 κυβικά εκατοστά. Επίσης συνιστάται για την αντιμετώπιση του προστάτη με υπερπλασία στην κεντρική ζώνη ή και στον μέσο λοβό», αναφέρει ο χειρουργός ουρολόγος, Ανδρέας Ανδρέου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ