Skip to main content

Διαβαλκανικό: Συνέδριο για τη «χειρουργική ογκολογία εκτός ορίων» στις 25 και 26 Νοεμβρίου

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν διακεκριμένοι επιστήμονες για να πάρουν μέρος στο συνέδριο «Η Χειρουργική Ογκολογία ...εκτός ορίων».

Στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2022 διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μέρος στο συνέδριο «Η Χειρουργική Ογκολογία ...εκτός ορίων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου.  

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή γνώσεων, η ανάλυση των νέων δεδομένων της Χειρουργικής Ογκολογίας καθώς και η επαναξιολόγηση και διεύρυνση των ορίων που θέτουν οι γραμμές των ενδείξεων, προς όφελος των ασθενών με καρκίνο. 

Οι νέες γνώσεις, οι νέες επιστημονικές εμπειρίες, τα νέα φάρμακα και η νέα τεχνολογία αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με καρκίνο. Παραμένει όμως ακόμη, ένα ποσοστό ασθενών, που έχει υποβληθεί ήδη στις καθιερωμένες θεραπείες τόσο από πλευράς της χειρουργικής όσο και της ογκολογίας, και βρίσκεται στο σταυροδρόμι της επόμενης επιλογής. Η

Χειρουργική Ογκολογία θα προσπαθήσει να περάσει τις κόκκινες γραμμές των καθιερωμένων κατευθυντήριων οδηγιών με στόχο την αύξηση του χρόνου επιβίωσης των ασθενών και την ανακούφιση τους από τα καρκινικά συμπτώματα.   

Στο συνέδριο θα γίνει παρουσίαση μελετών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων,  καθώς και επεμβατικών τεχνικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων της Χειρουργικής Ογκολογίας, Παθολογίας, Ογκολογίας και  Ακτινοθεραπείας, ενώ  θα συζητηθεί και η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων επιλογής ασθενών με καρκίνο που μετέχουν στις νέες θεραπείες. 

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετέχουν Χειρουργοί, Χειρουργοί Ογκολόγοι, Παθολογοανατόμοι, Παθολόγοι Ογκολόγοι, Γαστρεντερολόγοι, και Ακτινοθεραπευτές.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Δρ. Ιωάννη Σπηλιώτη, Χειρουργό Ογκολόγο, Διευθυντή της Δ' Χειρουργικής Κλινικής και Χειρουργικής Ογκολογίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.