Skip to main content

Διαβατά: Σε απόσταση από το camp και με μικρή συμμετοχή το μπάρμπεκιου

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περί τα 25 άτομα, θέλοντας, όπως λένε, να διαδώσουν το μήνυμα ότι η «Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»

της Κικής Τσάνη

Μπάρμπεκιου πάρτι-διαμαρτυρία κατά των «λαθρομεταναστών», όπως αναφέρουν οι ίδιοι, διοργανώνουν αυτή την ώρα μέλη των "Ενωμένων Μακεδόνων" στα Διαβατά.

Οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν τις ψησταριές τους έξω από το 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το Hot spot όπου διαμένουν οι πρόσφυγες, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περί τα 40-50 άτομα, θέλοντας, όπως λένε, να διαδώσουν το μήνυμα ότι η "Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και ότι δεν θέλουν να γίνει "σταδιακή αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού".

Έπειτα από πρόσκληση του επικεφαλής των Ενωμένων Μακεδόνων, στο μπάρμπεκιου παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Συρίων Ελλάδας, Ανουάρ Μπάκρι, ο οποίος σημείωσε ότι στην Ελλάδα ο καθένας είναι ελεύθερος να τρώει και να πίνει ότι θέλει, ενώ πρόσθεσε πως είναι ευγνώμονες για τον ελληνικό λαό που τους φιλοξενεί και οφείλουν να σέβονται τα ήθη του τόπου. Παράλληλα τόνισε χαρακτηριστικά πως ο Χρήστος Γιαννούλης παριστάνει τον "εκπρόσωπο τύπου των προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ η παράταξή του έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".

Σουβλάκι στον Γιαννούλη αφιέρωσε ο Ψωμιάδης

Στο μπάρμπεκιου πάρτι παρευρέθηκε και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος τρώγοντας μάλιστα ένα σουβλάκι είπε χαρακτηριστικά "αυτό είναι αφιερωμένο στον κ. Γιαννούλη".

 

Σημειώνεται ότι έξω από τη δομή φιλοξενίας των Διαβατών, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, χωρίς ωστόσο να δημιουργείται ένταση.