Skip to main content

Διαβατά:Διαλύεται σταδιακά ο άτυπος καταυλισμός-Αποχωρούν οι πρόσφυγες

Τουλάχιστον 340 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φύγει μέχρι στιγμής για Ιωάννινα, Έδεσσα, Αθήνα και περίχωρα Θεσσαλονίκης.

Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι οποίοι είχαν στήσει από το πρωί της Πέμπτης έναν άτυπο καταυλισμό έξω από τον χώρο του κέντρου φιλοξενίας στα Διαβατά.

Τουλάχιστον 170 άτομα είχαν φύγει έως το μεσημέρι του Σαββάτου για Ιωάννινα, Έδεσσα, Αθήνα και περίχωρα Θεσσαλονίκης, όπως Λαγκαδίκια, Βόλβη και Νέα Απολλωνία, ενώ αρκετά ακόμα άτομα περιμένουν να καταγράφουν για να αποχωρήσουν.

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι είχαν αποχωρήσει συνολικά 340 άτομα με ναυλωμένα λεωφορεία με προορισμό τις δομές όπου φιλοξενούνταν.

 



Τα υπόλοιπα άτομα παραμένουν στον άτυπο καταυλισμό, ωστόσο ανά τακτά διαστήματα ομάδες προσφύγων και μεταναστών, αποφασίζουν να επιστρέψουν στις δομές τους.

Μάλιστα, τα τελευταία λεπτά υπάρχει αρκετή κινητικότητα από το μεγαλύτερο ποσοστό των συγκεντρωμένων για να αποχωρήσουν, έπειτα από νέες διαπραγματεύσεις με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκο Ράγκο, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο σημείο.

Η κατάσταση εντός και εκτός του camp έχει ομαλοποιηθεί πλήρως, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (δείτε εδώ).

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις και οκτώ προσαγωγές.