Skip to main content

Διάβημα σε Άγκυρα για το εναέριο μπλόκο σε Δένδια-Τεχνικό λάθος, λένε οι Τούρκοι

Η Άγκυρα απέδωσε το περιστατικό με το εικοσάλεπτο... στοπ στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας

Σε «τεχνικό λάθος» της αρμόδιας υπηρεσίας αποδίδει η Άγκυρα το συμβάν με το κυβερνητικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τη Βαγδάτη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα δόθηκε εντολή να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τις ίδιες πηγές, η τουρκική πλευρά, με πρωτοβουλία της, παρείχε εξηγήσεις στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν το διάβημα, αποδίδοντας το περιστατικό σε τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θα επανέλθει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Κράτησαν για 20 λεπτά στον αέρα το αεροσκάφος

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής, η Τουρκία κράτησε επί 20 λεπτά στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια στο πλαίσιο του ταξιδιού του στο Ιράκ.

Παιχνίδια της Άγκυρας με πλωτό γεωτρύπανο

Στο μεταξύ, την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Άγκυρα φαίνεται πως δυναμιτίζει το κλίμα, με το «πέρασμα» ενός πλωτού γεωτρύπανου από την περιοχή.