Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ NAVTEX ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Το διάβημα επέδωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, με την Ελλάδα να επαναλαμβάνει πως οι τουρκικές ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα.

Διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά σε συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα επέδωσε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα.

Η ελληνική πλευρά επανέλαβε ότι οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς αποτελούν μια κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία και καταδικάζει απερίφραστα. Επίσης, υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της Τουρκίας, αυξάνουν κατακόρυφα την ένταση και αποσταθεροποιούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, αποδυναμώνουν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ειλικρινή διάλογο, μια προοπτική προς την οποία η Ελλάδα εργάζεται ανελλιπώς.

Υπενθυμίζεται πωςη Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με την οποία παρέτεινε τις έρευνες του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στο Καστελόριζο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ