Skip to main content

Διαξιφισμοί μεταξύ των κομμάτων για τα χθεσινά επεισόδια

Βολές των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για τα χθεσινά επεισόδια και τις πορείες στην Αθήνα και όλη τη χώρα για την επέτειο ενός έτους από το θάνατο του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου.
Βολές εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για τα χθεσινά επεισόδια και τις πορείες στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, για την επέτειο ενός έτους από το θάνατο του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου.

Χ. Μαρκογιαννάκης: Πέρσι δεν υπήρχε ούτε μία λογική φωνή

«Δεν μπορούν να συγκριθούν τα επεισόδια με τα περσινά», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μακρογιαννάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα" και πρόσθεσε ότι «η Αστυνομία προετοιμάστηκε να αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση φέτος».

Ωστόσο παρατήρησε ότι «αν πέρσι είχαμε το περιστατικό της κυρίας που τραυματίστηκε βαρύτατα από μια μοτοσικλέτα αστυνομικού που χωρίς να το επιδιώκει την τραυμάτισε, σας διαβεβαιώνω ότι θα καιγόταν ακόμα η Ελλάδα».

«Δεν υπήρχε ούτε μια λογική φωνή πέρσι», συμπλήρωσε ο πρών αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Αλ. Τσίπρας: Μηδενική ανοχή της κυβέρνησης στην κριτική

«Εκτός από τη μηδενική ανοχή στους διαδηλωτές, η κυβέρνηση επιδεικνύει και μηδενική ανοχή στην πολιτική κριτική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την «πολιτική διγλωσσία» για την οποία κατηγορεί την παράταξη η κυβέρνηση.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πάρα το καθεστώς τρόμου που στήθηκε το προηγούμενο διάστημα, δεκάδες χιλιάδες νέες και νέοι έδωσαν μαζικά το παρόν, ειρηνικά και περιφρουρημένα στις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ούτε η στρατηγική της έντασης ούτε οι ομάδες τυφλής βίας μπορεί να επηρεάσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων ανθρώπων που είναι προσανατολισμένη στις αξίες της συλλογικής διεκδίκησης και των μαζικών, αλλά ειρηνικών αγώνων».

ΚΚΕ: Οι πρυτανικές αρχές μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα

Οι πρυτανικές αρχές βρίσκονται μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα ή να χάνουν το κεφάλι τους ή να φωνάξουν την Αστυνομία να καταλύσει το άσυλο, παρατήρησε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και το θέμα του ασύλου.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, «υπάρχει τρόπος η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι φοιτητικοί σύλλογοι που πρέπει να λειτουργήσουν, και όχι γενικά και αφηρημένα οι φοιτητικές παρατάξεις, να αναλάβουν την περιφρούρηση των ιδρυμάτων».

Στο σημείο αυτό, η Γ. Γ. του ΚΚΕ γνωστοποίησε πως αντιπροσωπεία του Κόμματος και της ΚΝΕ επισκέφθηκε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστο Κίττα στο νοσοκομείο. «Εκτιμήσαμε την ανάγκη να του συμπαρασταθούμε, γιατί πραγματικά εκεί βρέθηκε μόνος του να αντιμετωπίζει μια βία η οποία δεν είχε κανένα νόημα πέρα από το να συκοφαντήσει αντικειμενικά το νεανικό και το λαϊκό κίνημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τo KKE -υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα- καθόλου δεν απέχει από την επέτειο της δολοφονίας ενός παιδιού, κάτι που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το ΚΚΕ μετέχει, όμως, σε κινητοποιήσεις και δραστηριότητες οι οποίες σήμερα έχουν ως επίκεντρο τα προβλήματα της μόρφωσης και τα προβλήματα της δουλειάς».

«Τιμάς μια επέτειο και ένα γεγονός προσαρμόζοντας, αν θέλετε, το περιεχόμενό της και στις επείγουσες ανάγκες της στιγμής. Η καλύτερη τιμή σε αυτή την επέτειο είναι η ιεράρχηση δραστηριότητας για θέματα μόρφωσης και δουλειάς. Και άλλωστε θύμα των συνεπειών αυτής της πολιτικής ήταν και ο Αλέξης», παρατήρησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Ένα δυναμικό δυνατό κίνημα πρέπει να έχει και σωστά αιτήματα και στόχους που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των εργαζομένων και ταυτόχρονα πρέπει να περιφρουρείται, να αυτοπεριφρουρείται, από κάθε ενέργεια που μπορεί να το εκθέσει σε μηχανισμούς τρομοκράτησης και συκοφαντίας. Αυτοπεριφρούρηση σημαίνει, εσωτερική αυτοπεριφρούρηση, μακριά από κάθε μηχανισμό καταστολής».