Skip to main content

Κραυγή αγωνίας για τον δίχρονο Χρήστο Ελευθεριάδη που πάσχει από IPEX

Το παιδί πρέπει να μεταβεί επειγόντως στο εξωτερικό για μεταμόσχευση μυελού των οστών και ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει εγκρίνει τη σχετική αίτηση των γονέων.

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν οι γονείς του δίχρονου Χρήστου Ελευθεριάδη, που πάσχει από το πολύ σπάνιο σύνδρομο IPEX και χρειάζεται να μεταβεί στο εξωτερικό προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, αλλά δεν μπορεί να λάβει τη σχετική άδεια από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλει στη Voria.gr η Βασιλική Ελευθεριάδου, μητέρα του Χρήστου, που νοσηλεύεται αυτές τις ημέρες διασωληνωμένος στην εντατική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο ΕΟΠΥΥ δεν εγκρίνει τη μετάβαση στο εξωτερικό επειδή μεταμοσχεύσεις μυελών γίνονται και στην Ελλάδα. «Επειδή πρόκειται για πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και δεν υπάρχει εμπειρία από αντίστοιχο περιστατικό στη χώρα μας, η εγχείριση πρέπει να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο στις 23 Απριλίου στο Newcastle στην Αγγλία, που το κόστος μπορείς να καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Έχουμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με γιατρό που είναι σε θέση να θεραπεύσει το παιδί και έχουμε κάνει αίτηση στον ΕΟΠΥΥ. Ακόμα δεν έχουμε λάβει επίσημη απάντηση, όμως οι γιατροί έχουν ενημερωθεί προφορικά ότι δεν θα εγκριθεί η αίτησή μας», τονίζει η κυρία Ελευθεριάδου.

Αυτή τη στιγμή το παιδί έχει πολυοργανική ανεπάρκεια εξαιτίας της λοίμωξης που το έχει προσβάλλει και οι εντατικολόγοι δίνουν πολύ μικρό χρονικό περιθώριο. Για αυτό τον λόγο, η μητέρα του μικρού Χρήστου απευθύνει έκκληση στους υπεύθυνους του ΕΟΠΥΥ να δοθεί θετική απάντηση στην αίτηση για μετάβαση στο εξωτερικό.