Skip to main content

Δίδυμο Ράπανου-Ταμβακάκη στην Εθνική Τράπεζα

Επικεφαλής της ΑΤΕbank τοποθετείται ο Θ. Πανταλάκης, πρώην υποδιοικητής της Εθνικής και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ τα ηνία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναλαμβάνει η Ντ. Λάζαρη, γραμ
Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας, καθώς μετά την αποχώρηση του Τάκη Αράπογλου, το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως θα συνεδριάσει στις 2 Δεκεμβρίου για την αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Βασίλης Ράπανος και διευθύνων σύμβουλος ο Απόστολος Ταμβακάκης,  ο οποίος έχει διατελέσει υποδιοικητής της τράπεζας επί διοίκησης Καρατζά και ήταν επιτελικό στέλεχος του Ομίλου Λάτση.

Επικεφαλής της ΑΤΕbank τοποθετείται ο Θ. Πανταλάκης, πρώην υποδιοικητής της Εθνικής και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ τα ηνία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναλαμβάνει η Ντ. Λάζαρη, γραμματέας του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Η εκλογή τους θα γίνει τυπικά από τα ΔΣ των τραπεζών και θα επικυρωθεί σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις. Το ΔΣ της Εθνικής θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη με μοναδικό θέμα την εκλογή νέων εκτελεστικών μελών του, εις αντικατάσταση των αποχωρούντων Τ. Αράπογλου και Ι. Πεχλιβανίδη. Για την εκλογή νέων διοικήσεων έχουν συγκληθεί έκτακτες ΓΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στις 11 Δεκεμβρίου και της ΑΤΕ στις 12 Δεκεμβρίου.