Skip to main content

Διευκρίνιση ΥΠΠΟΑ: Μόνο στην Αττική η αναστολή υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων

Το υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνει πως το μέτρο που ανακοινώθηκε σήμερα από την Πολιτική Προστασία αφορά μόνο την Περιφέρεια Αττικής.

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, κατά την τακτική ενημέρωση και αφορούν στην αναστολή διενέργειας θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η εξαγγελθείσα αναστολή διενέργειας θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους αφορά αποκλειστικά και μόνο την Περιφέρεια Αττικής και δεν πρόκειται για μέτρο πανελλαδικής εμβέλειας». Το υπουργείο διευκρινίζει ακόμη ότι το εν λόγω μέτρο δεν περιλαμβάνει θερινούς κινηματογράφους.

Το ζωντανό θέαμα/ακρόαμα (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ.) επιτρέπεται στην λοιπή επικράτεια βάσει των κανόνων που έχουν εξαγγελθεί, με εξαίρεση περιοχές στις οποίες έχουν επιβληθεί τοπικά περιοριστικά μέτρα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, αναφέρει το υπουργείο, τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας των κλειστών χώρων ζωντανού θεάματος/ακροάματος έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι συντελεστές εγκαίρως.