Skip to main content

Διευκρινίσεις από την UEFA για τις θέσεις στα κύπελλα Ευρώπης

Η UEFA περιμένει ως τα μέσα Μαΐου για τις απαντήσεις των ομοσπονδιών για τη συνέχιση ή όχι της σεζόν και τότε θα προχωρήσει σε πιο λεπτομερείς οδηγίες

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με το τι θα ισχύσει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο που δίνει η κατάκτηση του κυπέλλου σε όσες χώρες δεν ολοκληρωθεί η σεζόν προχώρησε η UEFA.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή στις 55 ομοσπονδίες-μέλη της ξεκαθαρίζοντας πως από την στιγμή που δεν θα αναδειχθεί κυπελλούχος ομάδα το ευρωπαϊκό εισιτήριο του Europa League θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Αν βέβαια η δεύτερη ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League, τότε στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση θα αγωνιστεί η τρίτη ομάδα της βαθμολογίας.

Αν κι αυτή θα παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τότε στο Europa League θα λάβει μέρος η τέταρτη της βαθμολογίας και ούτω κάθε εξής. Η UEFA θα περιμένει έως τα μέσα του μήνα για τις απαντήσεις των ομοσπονδιών για τη συνέχιση ή όχι της σεζόν και τότε θα προχωρήσει σε πιο λεπτομερείς οδηγίες