Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019
x

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει τις αρνητικές συνέπειες αυτού του μέτρου στον ελληνικό τουρισμό και στην ήδη βεβαρημένη ανταγωνιστικότητα.

Διευκρινίσεις και πληροφορίες για τις προβλεπόμενες διαδικασίες ως προς την εφαρμογή του νέου φόρου διαμονής, ο οποίος θα επιβάλλεται σε κάθε διανυκτέρευση που θα πραγματοποιείται στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας και αναμένεται να εφαρμοστεί με το νέο έτος, ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Όπως αναφέρουν «μέχρι και σήμερα, όλοι οι εμπλεκόμενοι - οι Ξενοδόχοι, οι συνεργάτες μας εντός και εκτός Ελλάδας αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες μας, Έλληνες και ξένοι – βρισκόμαστε σε βαθύ σκοτάδι και σε σύγχυση, αναμένοντας, πότε επιτέλους θα δεήσουν οι αρμόδιοι να εκδώσουν την απαραίτητη εφαρμοστική απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι λοιπές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες».

«Να υποθέσουμε ότι, ίσως και λόγω του Πνεύματος των εορτών, πιστεύουν ότι η έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού φόρου, η οποία απαιτεί σύνθετες λογιστικές και τεχνικές προσαρμογές, θα ρυθμιστεί με κάποιο "μαγικό" τρόπο; Ή μήπως ότι η ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης του τεράστιου αριθμού τουριστικών επιχειρήσεων και πελατών, μπορεί να καλυφθεί, αντίστοιχα "μαγικά", σε διάστημα λίγων 24ώρων;», διερωτούνται οι ξενοδόχοι.

Όπως επισημαίνουν, η ΠΟΞ, έχει, ευθύς εξ αρχής, εδώ και μήνες, προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες αυτού του μέτρου στον ελληνικό τουρισμό, στην ήδη βεβαρημένη ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού μας προϊόντος και φυσικά, κατά προέκταση, στην εθνική οικονομία.

«Δυστυχώς, πέραν αυτού, διαπιστώνουμε ότι και όλη η διαχείριση των σχετικών διαδικασιών, δείχνει να χαρακτηρίζεται από μία ελαφρότητα πλήρως αναντίστοιχη της βαρύτητάς του για το μέλλον των χιλιάδων ξενοδοχειακών και άλλων επιχειρήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ