Τρίτη 31 Μαρτίου 2020
x

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Η έρευνα και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιχείρηση αποκάλυψης αποθήκης και εξοπλισμού για την παραγωγή λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή του Ασπροπύργου έδωσε το ΣΔΟΕ, απαντώντας σε δημοσίευμα που «καυτηρίαζε» τις ενέργειες που ακολουθήθηκαν.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΔΟΕ περιγράφει τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του στην εν λόγω επιχείρηση.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή με το εν λόγω δημοσίευμα πλήττεται το κύρος της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., αναφέρουμε τα ακόλουθα:
⦁    Ο συγκεκριμένος αποθηκευτικός χώρος, στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, δεν είχε τεθεί σε παρακολούθηση.
⦁    Η έρευνα και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, χωρίς τη συμμετοχή άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών.
⦁    Οι υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. διακατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας και σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δε θα έθεταν σε κίνδυνο οποιαδήποτε δράση.
⦁    Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., παρά τον μικρό αριθμό των ελεγκτών που διαθέτει, δε διακατέχεται από κανένα φόβο για την επίτευξη των στόχων της, καθόσον τα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα των μέχρι τώρα ελέγχων της και για το έτος 2018,  έχουν ξεπεράσει  κατά πολύ τις προσδοκίες όλων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικαστικών για την υπόθεση του παράνομου εργοστασίου στην περιοχή Ασπροπύργου, βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα επιτυχία των υπαλλήλων της  Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, οι οποίοι, την Κυριακή 09.12.2018, εντόπισαν σε άλλη περιοχή, νέο εργοστάσιο  παρασκευής τσιγάρων, όπου και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες καπνού. Τα πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης λαθρεμπορευμάτων είναι συνεχή, προκαλώντας τους τεράστιες ζημιές.  Η προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας και της διασφάλισης των δημοσίων εσόδων είναι μία συνεχής και επίπονη διαδικασία, την οποία υπηρετούν με κάθε κόστος οι υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε».A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ