Skip to main content

Ανακοίνωση της ΜΕΛ για την περιπέτειά της στην Κίνα

Η εταιρεία διευκρινίζει πως οι επιφυλάξεις των κινεζικών υπηρεσιών για την καταχώρηση του σήματός της δεν σχετίζονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ανακοίνωση για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην προσπάθειά της να καταχωρήσει το «μακεδονικό» εμπορικό της σήμα στην Κίνα, ώστε να πραγματοποιήσει είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά εξέδωσε η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου-ΜΕΛ ΑΕ, το όνομα της οποίας αποκάλυψε εχθές η Voria.gr.

Η ΜΕΛ διευκρινίζει πως οι επιφυλάξεις των κινεζικών υπηρεσιών για την καταχώρηση του σήματός της δεν σχετίζονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με την πληθώρα δημοσιευμάτων που αφορούν στην εταιρείας μας και με σκοπό την ανάδειξη της πραγματικής διάστασης του θέματος, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως το Κινεζικό κράτος ουδέποτε απέκλεισε συναλλαγές μεταξύ της εταιρείας μας και Κινεζικών εταιρειών» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία και συνεχίζει:

»Στη διαδικασία κατοχύρωσης της επωνυμίας μας παγκόσμια και μετά από σειρά επιτυχημένων αιτήσεων τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και Αυστραλία. Οι Κινεζικές υπηρεσίες εξέφρασαν κάποιες επιφυλάξεις οι οποίες βάσει των σχετικών εγγράφων ουδόλως σχετίζονται με την πρόσφατη συμφωνία.

»Μετά από ενημέρωση, αρμοδίως, του Ελληνικού ΥΠΕΞ, τους παράγοντες του οποίου ευχαριστούμε για τα άμεσα ανατανακλαστικά, προχωρήσαμε στις ενδεδειγμένες ενέργειες για ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης».