Skip to main content

Διευκρινίσεις του Γ. Σταθάκη για την υπόθεση του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο υπουργός επισημαίνει ότι όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Πανεπιστημίου καλόπιστα θεωρούσαν ότι η επίμαχη δαπάνη είναι καθ’ όλα δικαιολογημένη και νόμιμη

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση του Πανεπιστημίου Κρήτης προχωράει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τη δαπάνη του 1 δισ. ευρώ., ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι «όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Πανεπιστημίου (Πρυτανεία, Σύγκλητος, Επιτροπή Ερευνών, κλπ.) καλόπιστα θεωρούσαν ότι η επίμαχη δαπάνη είναι καθ’ όλα δικαιολογημένη και νόμιμη». Ουδέποτε υπήρξε, συνεχίζει, η παραμικρή υπόνοια ότι ήταν παράτυπη.

Όπως εξηγεί, σημαντικό ρόλο στην πεποίθησή τους αυτή έπαιξε το γεγονός ότι όλοι οι διαχειριστικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από το Σ.Ο.Λ. δεν έδειξαν κάτι το αξιόμεμπτο όσο και το ότι ουδέποτε και από καμία αρμόδια υπηρεσία δεν εκφράστηκε, έστω και η παραμικρή αμφιβολία για την νομιμότητα της εν λόγω δαπάνης.

Για το θέμα, επισημαίνει, υπάρχει ομόφωνη αθωωτική απόφαση για την περίοδο 1998-2000 και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης (405/2014).

Το επικείμενο δικαστήριο, καταλήγει, αφορά ακριβώς την ίδια υπόθεση για την περίοδο 2000-2002 και εκδικάζεται στις 13 Μαΐου και σε αντίθεση με την πρώτη εμπλέκονται ατυχώς και το σύνολο των φοιτητών που ήταν μέλη της Συγκλήτου.