Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΞΥΔΑΚΗ: ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Ο κ.Ξυδάκης αναφέρει πως δεν υποστήριξε την επιστροφή στη δραχμή, αφού «μια άτακτη μετάβαση θα απέβαινε εις βάρος του ελληνικού λαού».

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι πρωινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα πρέπει να δαιμονοποιήσουμε τη συζήτηση για τη δραχμή, ο Νίκος Ξυδάκης έσπευσε να τις μαζέψει με ανάρτηση στο facebook.

Συγκεκριμένα σε μία ανάρτηση που έκανε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο «Περί δαιμονίων» ο κ.Ξυδάκης αναφέρει πως δεν υποστήριξε την επιστροφή στη δραχμή, αφού «μια άτακτη μετάβαση θα απέβαινε εις βάρος του ελληνικού λαού. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η ευρωζώνη σε μερικά χρόνια από τώρα. Ωστόσο, έξοδος από αυτή σήμερα, υπό τους όρους Σόιμπλε, θα ήταν δυσμενής».

Παράλληλα πρόσθεσε πως θα πρέπει όλοι οι διάλογοι να γίνονται στη Βουλή και όχι στα καφενεία και τα παρασκήνια.

«Περί δαιμονίων
Επαναλαμβάνω αυτό που λέω όλο το τελευταίο διάστημα: Είμαστε υποχρεωμένοι να συζητάμε δημόσια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, αναζητώντας τις πιο πρόσφορες συνθέσεις. Να συζητάμε δημόσια, δηλαδή θεσμικά -- ούτε στα καφενεία, ούτε στα παρασκήνια. Οι διαρκώς επαχθέστεροι όροι των μνημονίων μας επιβάλλουν μια όλο και πιο διεξοδική συζήτηση στρατηγικών & πολιτικών.
Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα υποστήριξα ότι καμία συζήτηση δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, ώστε οι πολίτες να έχουν ξεκάθαρη εικόνα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ποτέ δεν υποστήριξα επιστροφή στη δραχμή, όπως εξάλλου βεβαιώνεται σε εκατοντάδες δημόσιες παρεμβάσεις μου, γραπτές και προφορικές, όλες διαθέσιμες στο διαδίκτυο.
Και αυτό ακριβώς επειδή γνωρίζουμε ότι μια άτακτη μετάβαση θα απέβαινε εις βάρος του ελληνικού λαού. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η ευρωζώνη σε μερικά χρόνια από τώρα. Ωστόσο, έξοδος από αυτή σήμερα, υπό τους όρους Σόιμπλε, θα ήταν δυσμενής.
Θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω ότι οι Ελληνες πολίτες, και οι αιρετοί ακόμη περισσότερο, θα πρέπει με παρρησία και ευθύνη να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για να τα απορρίψουν. Καθήκον μας είναι να ορίζουμε τη μοίρα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ