Skip to main content

Διευθυντής ΕΣΥ: Να διασωληνωθούμε κι εμείς για να πούμε ότι έχουμε πρόβλημα;

Ο κ. Κολλάρας ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί ακόμα στη Βόρεια Ελλάδα και αυτό σημαίνει πως έχουμε ακόμα αρκετές εισαγωγές στο νοσοκομείο.

«Δεν ξέρω τι εννοούμε καταρρέει το σύστημα. Δεν ξέρω τι να πω όταν λέμε ότι καταρρέει το σύστημα. Τι να γίνει δηλαδή να διασωληνωθούμε κι εμείς οι ίδιοι που είμαστε εδώ στα νοσοκομεία, για να πούμε ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα;». Με αυτά τα λόγια περιγράφει την ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, ο Παναγιώτης Κολλάρας, Διευθυντής ΕΣΥ της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Μιλώντας στο e-farmako ο κ. Κολλάρας όταν ρωτήθηκε για την ενίσχυση του ΕΣΥ με την επίταξη γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα κι εάν αυτή θα λειτουργήσει ως μια ανάσα, απάντησε χαρακτηριστικά, αφήνοντας υποννοούμενα για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, ως εξής: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω…».

Η Δέλτα και η Όμικρον στη Βόρεια Ελλάδα

Ο ίδιος αναφερόμενος στη δύσκολη μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί, εν προκειμένω στο ΑΧΕΠΑ, απέναντι στον κορωνοϊό, επισημαίνει: «Είναι δύσκολη η κατάσταση στο νοσοκομείο μας. Νοσηλεύουμε ήδη αρκετούς. Από ότι φαίνεται η κατάσταση με την μετάλλαξη Δέλτα στη Βόρεια Ελλάδα καλά κρατεί. Μπορεί στις άλλες περιοχές να επικρατεί η Όμικρον, αλλά εδώ υπάρχουν ακόμη πολλά κρούσματα με την παραλλαγή Δέλτα. Αυτό σημαίνει πως έχουμε ακόμα αρκετές εισαγωγές στο νοσοκομείο. Δεν βλέπουμε κάποια μείωση και συνήθως σε κάθε εφημερία έχουμε 40 με 45 περιστατικά, αρκετά από αυτά είναι βαριά, λόγω της Δέλτα». Και προσθέτει: «επίσης είναι μεγάλος ο όγκος των ασθενών που έρχεται σε κάθε εφημερία για να εξεταστεί,  γιατί παράλληλα είναι και η Όμικρον η οποία είναι πολύ μεταδοτική. Αυτή την ώρα, έχουμε διασωληνωμένους και εκτός ΜΕΘ πέντε ασθενείς».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.