Skip to main content

Διεγράφη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β.Παπαχρήστος

Ο βουλευτής Πρεβέζης του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος ψήφισε «Όχι» στην επί της αρχής ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Το πολυνομοσχέδιο υπεψηφίστηκε με τις
Ο βουλευτής Πρεβέζης του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος ψήφισε «Όχι» στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε επί της αρχής για το πολυνομοσχέδιο και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η voria.gr, με χθεσινό της ρεπορτάζ, που έφερε τον τίτλο «Διαγραφές εν όψει...» ήταν το πρώτο Μέσο Ενημέρωσης στη χώρα που είχε προαναγγείλει τις εξελίξεις.

Αναλυτικότερα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος διάβασε την επιστολή του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου που ανέφερε: «Ο βουλευτής Ευάγγελος Παπαχρήστος τίθεται εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

Έτσι, μετά τη νέα απώλεια (είχαν προηγηθεί τον Μάιο, στην ψηφοφορία για το μνημόνιο, οι διαγραφές των Σοφία Σακοράφα, Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου), η κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος ανέρχεται σε 156 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας υπερψηφίστηκε επί της αρχής με τις 156, πλέον, ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σε σύνολο 286 ψηφισάντων, καταψήφισαν 130 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Β. Παπαχρήστος.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία κατ’ άρθρον, που ακολούθησε μετά από αίτημα του ΚΚΕ, τα άρθρα για τις αυξήσεις ΦΠΑ, τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τα εργασιακά υπερψήφισαν μόνο οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τα άρθρα για τις ΔΕΚΟ, τις προσλήψεις και την εισοδηματική πολιτική, την Αγροτική Τράπεζα και τη Διαιτησία υπερψηφίστηκαν από 233 βολευτές, δηλαδή και από τη ΝΔ.