Skip to main content

Διεκδικεί αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για τη «ζαρντινιέρα»

Aποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Κύπριος φοιτητής, Αυγουστίνος Δημητρίου, ο οποίος μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006 στη Θεσσαλονίκη, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άντρες τ
Αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Κύπριος φοιτητής, Αυγουστίνος Δημητρίου, για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας», όταν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006 στη Θεσσαλονίκη, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άντρες της Ασφάλειας.

Από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε, ο νεαρός σημείωσε ότι το επεισόδιο έχει σημαδέψει τη ζωή του και ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ που υπέστη από τον ξυλοδαρμό του. «Από εκείνο το βράδυ και μετά δεν έχω προσωπική ζωή. Χρειάζομαι ψυχολογική υποστήριξη», ανέφερε.

Σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε θύμα ξυλοδαρμού ο Κύπριος φοιτητής ισχυρίζεται ότι: «Καθώς προχωρούσαμε μ΄ ένα φίλο μου, αντιλήφθηκα μία ομάδα έξι εφτά ατόμων. Ένας απ΄ αυτούς με γρονθοκόπησε αιφνιδιαστικά στο πρόσωπο, χωρίς να δηλώσει την ιδιότητά του. Στη συνέχεια, μ΄ άρπαξε από το μπουφάν, μου αφαίρεσε βίαια και προσβλητικά το σκούφο που φορούσα και προσπάθησε ανεπιτυχώς να μου βάλει τρικλοποδιά για να με ρίξει στο έδαφος. Ακολούθως με απώθησε προς το πεζοδρόμιο του ξενοδοχείου όπου επενέβησαν άλλοι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι με έπιασαν από τους βραχίονες. Τότε και οι τρεις άρχισαν να με χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματός μου, μέχρι που με έριξαν στο έδαφος και εξακολούθησαν να με χτυπούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου πολλοί αστυνομικοί κοιτούσαν απαθείς, ενώ επικαλείται τις μαρτυρίες εφτά καθηγητών του ΑΠΘ, οι οποίοι έχουν καταθέσει και επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του για τη συμπεριφορά των αστυνομικών. Σύμφωνα με την αγωγή, στο περιστατικό συνολικά ενεπλάκησαν 13 αστυνομικοί, είτε ως «πρωταγωνιστές είτε ως θεατές».