Skip to main content

Διακόπηκε η συνεδρίαση για ΟΑΣΘ - Έλεγχοι της αστυνομίας σε πολίτες

Πολίτες κατήγγειλαν ότι τους έγινε έλεγχος από αστυνομικούς που βρίσκονταν τόσο έξω από το δημαρχείο, όσο και στους διαδρόμους.

Άναψαν τα αίματα κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τον ΟΑΣΘ, όταν ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Γαζάκης ανέφερε ότι γίνονται έλεγχοι σε πολίτες που θέλουν να εισέλθουν στην αίθουσα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Σώματος Δρόσος Τσαβλής βγήκε από την αίθουσα προκειμένου να εξετάσει τι έχει γίνει και τότε έγινε αποδέκτης παραπόνων.

Πολίτες κατήγγειλαν ότι τους έγινε έλεγχος από αστυνομικούς που βρίσκονται στο δημαρχείο. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τους ζητούσαν ταυτότητες ενώ σε κάποιους άλλους ζητούσαν να ελέγξουν και τις τσάντες τους. 

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ. Τσαβλή να εξηγεί ότι δεν έχει κληθεί η αστυνομία από τον δήμο. Στο σημείο έσπευσε και η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ζητούσε εξηγήσεις για τα όσα γίνονται.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης παρενέβη στη φασαρία, σημειώνοντας πως όποιος θέλει να μπει στην αίθουσα μπορεί χωρίς να γίνει έλεγχος.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για λίγη ώρα διέκοψε τη συνεδρίαση.

«Καταγγέλλουμε την επιλεκτική ευαισθησία του προεδρείου του Δ.Σ..Η στάση που ακολουθήσατε είναι ντροπιαστική. Θα έπρεπε να επικοινωνήσετε αμέσως με την αστυνομία και να διαφυλάξετε την απρόσκοπτη είσοδο των πολιτών στη συνεδρίαση», τόνισε η κ. Νοτοπούλου.