Skip to main content

Διέψευσε ο πρεσβευτής των Παλαιστινίων τα περί συμφωνίας για ΑΟΖ με την Τουρκία

Ο κ. Τουμπάσι είπε ότι η παλαιστινιακή πλευρά είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες, αφού υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη σύρραξη Χαμάς-Ισραήλ.

Διέψευσε ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κ. Μαρουάν Τουμπάσι τα όσα ακούστηκαν από την τουρκική πλευρά περί του ενδεχομένου συμφωνίας για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών μεταξύ των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας και την Τουρκία- κάτι που θα αποτελούσε επανάληψη του τουρκολιβυκού συμφώνου με «θύμα» αυτή τη φορά την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια μιας φορτισμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 19 Μαΐου, όπως αναφέρει το protothema.gr, με αφορμή τις δραματικές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινιών, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής ανέφερε ότι «πρόκειται για δηλώσεις που έκανε ένας Τούρκος ναύαρχος και δεν συνάδουν με την στάση της κυβέρνησής του.

Σε ό,τι την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί- και τα περί συγχαρητηρίων που φέρεται να έδωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στον Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ο κ. Τουμπάσι το διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι ο Αμπάς απλά άκουσε την είδηση από το στόμα του προέδρου της Τουρκίας χωρίς να σχολιάσει το παραμικρό.

Ο κ. Τουμπάσι είπε ότι η παλαιστινιακή πλευρά είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες, αφού υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη σύρραξη Χαμάς- Ισραηλινού Στρατού.