Skip to main content

Διερεύνηση των καταγγελιών Σκουρλέτη για ΔΕΗ ζητάει η ΝΔ

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιωτόπουλος και Σκρέκας, έθεσεαν το ζήτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το ζήτημα των πρόσφατων καταγγελιών του Πάνου Σκουρλέτη για την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η. έθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Σκρέκας, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

«Προσήλθαμε, σήμερα, στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να θέσουμε το ζήτημα που έχει ανακύψει από τις πρόσφατες καταγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την επικείμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Όταν κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, που έχει διαχειριστεί το θέμα της Δ.Ε.Η. ως αρμόδιος Υπουργός, κάνει λόγο για “στημένο διαγωνισμό”, “βαποράκια συμφερόντων” και “ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία”, τότε θεωρούμε ότι υποχρέωση της κορυφαίας εισαγγελικής λειτουργού της χώρας είναι να τον καλέσει για να δώσει εξηγήσεις και να πει τι ακριβώς γνωρίζει σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα» δήλωσε κατά την έξοδο του από το γραφείο της Εισαγγελέα ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα είναι τεράστιο. Δεν είναι μόνο ζήτημα διερεύνησης της ουσίας των καταγγελιών Σκουρλέτη, αλλά και ζήτημα θεσμικής υπευθυνότητας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από πλευράς του, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ, οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί, ενώ παρέλαβε το 2014 μια ΔΕΗ ισχυρή, την έχει καταντήσει μια προβληματική εταιρεία, μέσα σε μόλις 2 χρόνια».