Skip to main content

Διέρρηξαν μέσα σε δύο εβδομάδες 11 επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα

Ανενόχλητα λειτουργούσε μία ομάδα ατόμων στις Σέρρες, στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη - Διέρρηξαν έντεκα επιχειρήσεις, έκλεψαν έξι αυτοκίνητα.

Καταστήματα, εταιρείες και αυτοκίνητα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα είχε ρημάξει μία ομάδα ατόμων με τη συνολική λεία τους να υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν επτά κλοπές οχημάτων και 11 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, που έγιναν τον Νοέμβριο του 2021 σε περιοχές των τριών νομών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 22 και 27 ετών για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, ενώ αναζητούνται και οι συνεργοί των δραστών. Οι δράστες δρούσαν κυρίως τις νυχτερινές ώρες και χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα, πήγαιναν σε καταστήματα και επιχειρήσεις και με διαρρηκτικά εργαλεία (βαριοπούλα, μεταλλικό λοστό κ.α.) παραβίαζαν τις εισόδους και αφαιρούσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 8 έως 22 Νοεμβρίου 2021 διέπραξαν:

-8 διαρρήξεις σε περιοχές των Σερρών,
-2 διαρρήξεις σε περιοχή της Καβάλας,
-1 διάρρηξη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και
-6 κλοπές αυτοκινήτων και 1 κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας σε περιοχές των Σερρών.

Μάλιστα το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2021 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν πυρκαγιά στο ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

Η συνολική τους λεία ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ. Τα κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.