Skip to main content

Διεθνές Φεστιβάλ «η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας - Σκοπός είναι η κοινωνική συμπερίληψη των ανάπηρων ατόμων

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021 και σε διαδικτυακή (online) μορφή, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» με ακρωνύμιο iRoDi. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός του Φεστιβάλ, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ, «είναι η υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ οιονδήποτε ρόλο αυτά επιθυμούν, ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εθελοντές ή απλώς, ως θεατές».

Το καλλιτεχνικό Πρόγραμμα και ο αναλυτικός Οδηγός έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, https://rodi.uom.gr/. «Σας καλούμε να εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες διαδικτυακής παρακολούθησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ.