Skip to main content

Διεθνές κύκλωμα εικονικών συναλλαγών αποκάλυψε η ΥπΕΕ

Στην υπόθεση εμπλέκονται και εταιρίες από χώρες του εξωτερικού.
Διεθνές κύκλωμα εικονικών συναλλαγών, κυκλικής απάτης τύπου carousel, αποκάλυψε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των καλλυντικών-παραφαρμάκων με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μια "logistics" με έδρα την Αττική.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες γινόταν εικονική εισαγωγή προϊόντων για τις εταιρίες των καλλυντικών-παραφαρμάκων τα οποία φυλάσσονταν στην εταιρεία διαμεταφορικών υπηρεσιών για λογαριασμό τους. Τα προϊόντα αφού διακινούνταν στο εσωτερικό εξάγονταν εκ νέου στο εξωτερικό, εικονικά πάντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στην υπόθεση εμπλέκονται εταιρείες από Ισπανία, Κύπρο, Λετονία, Ρουμανία και Ουγγαρία, αφορά το 2008, ενώ τα εικονικά φορολογικά παραστατικά που, μέχρι στιγμής, έχει προκύψει ότι εκδόθηκαν, φθάνουν τα 29 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί αφορούν την εταιρεία διαμεταφορικών υπηρεσιών και φτάνουν τα 58 εκατ. ευρώ. Τα πρόστιμα για τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες εταιρίες θα επιβληθούν αφού διαβιβασθούν οι σχετικοί φάκελοι στις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.