Skip to main content

Διεθνές συνέδριο για το Design που ανοίγει δρόμο στην Καινοτομία

Αύριο πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τη μεθοδολογία Design που λειτουργεί σαν καταλύτης για την καινοτομία.

 Με τη συμμετοχή ομιλητών από την ΕΕ, από σημαντικά κέντρα Design της Ευρώπης και των ΗΠΑ καθώς και εκπροσώπων επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών φορέων της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται αύριο Τρίτη 19 Απριλίου, το διεθνές συνέδριο «INNOVATIONID 2016» για τη μεθοδολογία Design (σχεδιασμός) ως καταλύτη της καινοτομίας. Το συνέδριο διοργανώνουν το ΚΕΠΑ σε συνεργασία με το Design for Europe.

Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση καλών πρακτικών εφαρμογής του DesignDrivenInnovation (καινοτομία με τη Μεθοδολογία Design) τόσο στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, όσο και σε επίπεδο πολιτικής.

Πέρα από τις ομιλίες στο συνέδριο θα διεξαχθούν δύο συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας για τα ζητήματα εφαρμογής πολιτικής στον τομέα του σχεδιασμού και του τρόπου με τον οποίο οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τη Μεθοδολογία Design για τη βιωσιμότητά του εγχειρήματός τους, καθώς και ένα θεματικό εργαστήριο (workshop).

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής του ΚΕΠΑ στο έργο της ΕΕ «DesignforEurope» μαζί με 13 άλλους φορείς από χώρες της Κοινότητας, εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Κέντρο με αφορμή τα 25 χρόνια δραστηριότητας του σε θέματα διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τους φορείς:ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, Δήμος Θεσσαλονίκης, ΑΖΚ, City College, Iνστιτούτου Γκαίτε,DukakisCenter, Creativity Platform, MIT Enterprise Forum Greece, Dromeas & SKG Startupers.

Το συνέδριο με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12 – 14, Περιοχή Λαδάδικα) και ξεκινάει στις 9.30 πμ.

Για περισσότερες πληροφορίες (πρόσκληση, πρόγραμμα, ομιλητές, κ.λ.π.) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ: www.e-kepa.gr καθώς και τη σελίδα του συνεδρίου στο facebook: facebook.com / Innovation ID.