Skip to main content

Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας από 29 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη

Διακεκριμένοι επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα δώσουν εισηγήσεις που αφορούν τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τους αναπτυσσόμενους τομείς

Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, Οργανικά Ηλεκτρονικά, Νανοϊατρική και όλοι οι νέοι τομείς έρευνας και ανάπτυξης στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας, έρχονται στο προσκήνιο του 13ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη για 13η συνεχή χρονιά στο Ξενοδοχείο Porto Palace, από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του ISSON19, διακεκριμένοι επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα δώσουν εισηγήσεις που αφορούν τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της Νανοτεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα δίνεται έμφαση σε εφαρμογές όπως τα εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά, τη Νανοϊατρική, τις τεχνικές 3D printing και 3D Bioprinting αλλά και κάθε νέο τομέα που αναδύεται από αυτές τις τεχνολογίες αιχμής σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Φέτος στο  Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών συμμετέχουν περίπου 130 φοιτητές από 28 χώρες του κόσμου. Το 20-25% των συμμετεχόντων προέρχεται από την Ελλάδα και από Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Nανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες  Ν&Ν(nn.physics.auth.gr), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είναι από τα πιο ανταγωνιστικά και πρωτοποριακά μεταπτυχιακά, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ΝΕΟΙ ερευνητές παρουσιάζουν το έργο τους



Οι συμμετέχοντες ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ στο θερινό σχολείο ISSON 19 μπορούν να παρουσιάσουν την έρευνά τους με τη μορφή poster, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με υψηλού κύρους ερευνητές, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους εταιρειών υψηλής τεχνολογίας απ όλο τον κόσμο.

Άλλωστε οι διδάσκοντες στο Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας σε όλη την Ευρώπη, είναι  έμπειροι ερευνητές και καθηγητές από  Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς αλλά και βιομηχανίες που παρουσιάζουν τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές δημιουργίας των νέων υλικών, έξυπνων εφαρμογών. ευφυών συσκευών εισάγοντας τους μαθητές στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των ΝΑΝΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και της πληθώρας εφαρμογών που προκύπτουν για την ενέργεια, ηλεκτρονική, αισθητήρες, νανοϊατρική κλπ.

Η γλώσσα των μαθημάτων ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ όπως και

των πολυσυνεδρίων του NANOTEXNOLOGY 2019 (www.nanotexnology.com), είναι τα αγγλικά.