Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σήμερα, παρά τις εμφανείς ελλείψεις του νόμου, είναι μια καλή μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από αυτές που μας δίνουν ενέργεια, τόνισε η ΔΑ.

Ιστορικό και σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, αν και όπως σημειώνει το ν/σ υπολείπεται ως προς το να παρέχει πλήρη ισότητα με τα παντρεμένα ζευγάρια.

«Σήμερα, παρά τις εμφανείς ελλείψεις του νόμου, είναι μια καλή μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από αυτές που μας δίνουν ενέργεια για να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη ισότητα», δήλωσε ο Διευθυντής του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γιώργος Κοσμόπουλος.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δεν τελειώνει εδώ και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εγγυηθεί για όλα τα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων της ισότητας ενώπιων του νόμου (μεταξύ αυτών και ο γάμος), των δικαιωμάτων παιδοθεσίας, καθώς και της νομικής αναγνώρισης του φύλου για τα διεμφυλικά άτομα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ