Skip to main content

Διεθνής αναγνώριση για Παπανδρέου

Το βραβείο «Κβαντρίγκα 2010» απονεμήθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό για την ειλικρίνειά του και την αποφυγή χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Το βραβείο «Κβαντρίγκα 2010» απονεμήθηκε στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, σε λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής στο κέντρο του Βερολίνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 20ή επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας.

Ο κ. Παπανδρέου πήρε το βραβείο στην κατηγορία «Δύναμη για Αλήθεια» από τον διοικητή της μεγάλης γερμανικής τράπεζας, Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος στην προσφώνησή του μίλησε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια για τον πρωθυπουργό, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Πολλοί με ρωτούν: Θα τα καταφέρετε; Έχουμε ανθρώπους που αναζητούν καθημερινά λύσεις και ο ελληνικός λαός καταβάλει προσπάθειες. Και ναι, θα επιτύχουμε. Και ναι, θα επιτύχει η Ευρώπη της Αλληλεγγύης, της Δύναμης, της Ειρήνης, της Ενότητας», τόνισε ο κ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του, αφιερώνοντας το βραβείο στους Έλληνες πολίτες, που -όπως είπε- έχουν επωμισθεί το βάρος της αλλαγής της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση.