Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ - ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι με αυτό το έργο επιδιώκεται η επανασύσταση της Θεσσαλονίκης σε όλον τον κόσμο αλλά και η αναβάθμισή της.

Να επανασυστήσει τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο επιδιώκει η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, θέτοντας σε τροχιά υλοποίησης το εμβληματικό έργο της ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με τον δήμο, «το πλέον αποφασιστικό βήμα για την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους γίνεται με την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, θέμα που αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης».

«Επιδιώκουμε μέσα από έναν διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό να κεντρίσουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για αυτήν την ανάπλαση και με αυτόν τον τρόπο να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο για τον άξονα της Αριστοτέλους, που θα ενσωματώνει και θα αποτυπώνει το σύγχρονο πνεύμα της πόλης και τις στοχεύσεις της. Μέσα από αυτό το έργο επιθυμούμε να επανασυστήσουμε τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο, να την εντάξουμε σε παλιούς και νέους χάρτες –τουριστικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς, ιστορικούς- και παράλληλα να αναβαθμίσουμε σημαντικά τον δημόσιο χώρο», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προλογίζοντας το τεύχος του διαγωνισμού για το έργο ανάπλασης της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους. Αναλυτικά τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τους στόχους του διαγωνισμού αναμένεται να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης.