Skip to main content

Διεθνής διαγωνισμός από το δήμο Θεσσαλονίκης για τα συσσίτια

Στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού προκειμένου να καλυφθούν για το 2012 οι ανάγκες σίτισης των απόρων και άστεγων προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού προκειμένου να καλυφθούν για το 2012 οι ανάγκες σίτισης των απόρων και άστεγων συμπολιτών μας, προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως αποφάσισε χθες, κατά τη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα σίτισης που εφαρμόζει ήδη ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιείται κατόπιν διενέργειας αντίστοιχου διεθνούς διαγωνισμού και η σχετική σύμβαση που προέκυψε από αυτόν ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και σε εταιρία εστίασης (catering) ισχύει μέχρι τις 7/7/2012, διευκρίνισε στην εισήγησή της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα. Για τη συνέχιση του προγράμματος, συνέχισε η ίδια, είναι αναγκαία η διενέργεια νέου διεθνούς διαγωνισμού σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ενώ προκειμένου το παρεχόμενο συσσίτιο να εξακολουθήσει να έχει προδιαγραφές υψηλής ποιότητας προτείνεται η σίτιση να συνεχίσει να γίνεται από εταιρία εστίασης (catering).

«Σε μία περίοδο που τα εισοδήματα των συμπολιτών μας πλήττονται σημαντικά, ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει να προνοεί για τα προβλήματα των άπορων και άστεγων δημοτών δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία μέσα από τη καθημερινά συσσίτιο για άστεγους, άπορους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες» σημείωσε η Καλυψώ Γούλα.

Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της δαπάνης είναι συνολικού ύψους 240.000 ευρώ, ενώ οι ομάδες των άπορων και αστέγων δημοτών θα σιτίζονται προσωρινά και για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες διαβίωσής τους και θα εναλλάσσονται με άλλες ομάδες που θα κρίνεται ότι είναι απαραίτητο να βοηθηθούν με την εγγραφή τους στο πρόγραμμα σίτισης.

Επιπλέον ορίστηκε τριμελής επιτροπή για την αξιολόγηση του διεθνούς διαγωνισμού και το θέμα παραπέμφθηκε στην οικονομική επιτροπή για την έγκριση της συνολικής δαπάνης 240.000 ευρώ και τη διάθεση πίστωσης αρχικά ποσού 120.000 ευρώ η οποία θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για το οικονομικό έτος 2012.

Επίσης η Αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στα προγράμματα:

  • Την Ένταξη της Δράσης με κωδικό 1.1 – Υποέργο Β και τίτλο: «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας υποδοχής» που υπάγεται στην Προτεραιότητα: «Υλοποίηση Δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των Κοινών Βασικών αρχών για την πολιτική ένταξης των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» του Ετησίου Προγράμματος 2010 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων. Στο πρόγραμμα εκτός από το Δήμο Θεσσαλονίκης συμμετέχουν επίσης το Κέντρο Παροχής κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αλεξανδρούπολης και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «‘Άρσις». Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 300.000 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικούς πόρους (225.000 ευρώ) και κατά 25% από Εθνικούς πόρους (75.000 ευρώ), ενώ ο προϋπολογισμός του Υποέργου Β ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικούς πόρους (45.000 ευρώ) και κατά 25% από Εθνικούς πόρους (15.000 ευρώ).
  • Την Ένταξη της Δράσης με κωδικό 1.12/10 και τίτλο: «Φεστιβάλ με θέμα μετανάστευση και κοινωνική ένταξη» που υπάγεται στην Προτεραιότητα 1 με τίτλο «Υλοποίηση δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των “Κοινών Βασικών αρχών της πολιτικής ένταξης μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» του Ετησίου Προγράμματος 2010 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Άρσις» και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.). Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικούς πόρους (45.000 ευρώ) και κατά 25% από Εθνικούς πόρους (15.000 ευρώ ).