Skip to main content

Διεθνής διάκριση για το Transaction Banking της Τράπεζας Πειραιώς

Με το βραβείο Best Cash Management Bank Greece 2021 διακρίθηκε η μονάδα Συναλλακτικής Τραπεζικής (Transaction Banking) της Τράπεζας Πειραιώς

Με το βραβείο Best Cash Management Bank Greece 2021 διακρίθηκε η μονάδα Συναλλακτικής Τραπεζικής (Transaction Banking) της Τράπεζας Πειραιώς από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Banking & Finance Review.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την προσήλωση της Τράπεζας Πειραιώς στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες της και επισφραγίζει τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ευελιξίας της απέναντι στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. Παράλληλα, αναδεικνύει τη δέσμευση της Μονάδας Συναλλακτικής Τραπεζικής για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επιχειρηματικούς πελάτες της, με τη διαρκή ανάπτυξη νέων και την αυτοματοποίηση υφιστάμενων υπηρεσιών που σχετίζονται με τις καθημερινές εργασίες τους». 

Το Global Banking & Finance Review® είναι κορυφαίο διαδικτυακό, ψηφιακό και έντυπο περιοδικό για τον τραπεζικό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, με ιστότοπο που προσελκύει πάνω από 7 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε χρόνο. Τα Global Banking & Finance Awards® απονέμονται για 11η χρονιά και είναι γνωστά στη διεθνή τραπεζική και οικονομική κοινότητα καθώς αντικατοπτρίζουν την καινοτομία, τα επιτεύγματα, τη στρατηγική και τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η Μονάδα Συναλλακτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς συστάθηκε το 2017 και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε επιχειρηματικούς πελάτες στους τομείς των Πληρωμών και Διαχείρισης Ρευστότητας (Payments & Cash Management) και του Διεθνούς Εμπορίου (Trade Finance, Supply Chain Financing). Στόχος της είναι η διευκόλυνση της εμπορικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, η διαχείριση των καθημερινών τους αναγκών και η βελτιστοποίηση του εμπορικού τους κυκλώματος.

Ο κ. Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής & Wholesale Products της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή που το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Banking & Finance Review απένειμε το βραβείο Best Cash Management Bank Greece 2021 στην Τράπεζά μας. Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση των  ικανοτήτων της Μονάδας Transaction Banking και ταυτόχρονα μας κινητοποιεί για μεγαλύτερη προσήλωση στη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, με σύμμαχο την καινοτομία και την τεχνολογία».