Skip to main content

Διεθνείς διακρίσεις για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης

Δαμολής Χρήστος, Τσιγκόια Βασιλεία, Στέφανος Δημόπουλος και Γιάννης Πέτρου, οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Με σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις επέστρεψαν από τα διεθνή πρωταθλήματα οι αθλητές και αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα βραβεία που κερδήθηκαν στα αθλήματα της Τεχνικής Κολύμβησης, Κάνοε-Καγιάκ και Κωπηλασίας:

Τεχνική Κολύμβηση

Από τις 23-28/06 φιλοξενήθηκε στον Βόλο (Δημοτικό κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας) το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών/Γυναικών, όπου ήταν και η κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος για το 2016.

Μετείχαν συνολικά 316 αθλητές και αθλήτριες από 33 χώρες: Αυστρία, Λευκορωσία, Βοσνία&Ερζεγοβίνη, Κίνα, Κινεζική Ταϊπέι, Κολομβία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδονησία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Κορέα, Λιθουανία, Μαρόκο, Ολλανδία, Περού, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία, Ισπανία, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, Βιετνάμ, Μεξικό και Ελλάδα.

Η Εθνική μας ομάδα, απαρτιζόταν από 18 αθλητές και αθλήτριες ανάμεσά τους και οι αθλητές του ΙΟΘ Χρήστος Δαμόλης που κατέκτησε την 3η θέση 4x2000m open water και την 4η θέση 1500m ανδρών και η Βασιλεία Τσιγκόϊα που κατέκτησε την 1η θέση 100m καθώς και την 2η θέση 4x100m .

Με την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Βόλο, διεξήχθει και η Πανεπιστημιάδα της Τεχνικής Κολύμβησης (29-30 Ιουνίου), όπου μετείχαν συνολικά 21 χώρες: Αυστρία, Βοσνία&Ερζεγοβίνη, Κινεζική Ταϊπέι, Κολομβία, Τσεχία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ινδονησία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Λιθουανία, Μαρόκο, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Μεξικό και Ελλάδα.

Δαμολής Χρήστος

 

Τσιγκόια Βασιλεία



Κάνοε-Καγιάκ

Κορυφαία στιγμή της Ελληνικής συμμετοχής αποτελεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Στέφανος Δημόπουλος στο C1 1000μ Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Φιλιππούπολη (Plovdiv) της Βουλγαρίας.

Η διαφορά από τον πρώτο ήταν ελάχιστη, αφού ο χρυσός Ρώσος Tutaev έκανε χρόνο 03.49.380, ενώ ο αθλητής μας 03.49.932. Οι χώρες οι οποίες συμμετείχαν είναι: Ρωσία, Ρουμανία, Ελλάδα, Λετονία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ουγγαρία, Γεωργία και Σλοβακία.

Ο Στέφανος, στη συνέχεια αγωνίσθηκε στο C1 200μ Εφήβων όπου με χρόνο 42.18 κατέκτησε την 4η θέση. Υπενθυμίζουμε ότι ο Στέφανος έχει ήδη κατακτήσει μία ακόμη 4η θέση στο C1 500μ Εφήβων στην ίδια διοργάνωση.

Στέφανος Δημόπουλος

Κωπηλασία

Ο πρωταθλητής στην κωπηλασία Γιάννης Πέτρου συμμετέχοντας στο εθνικό πλήρωμα της τετρακώπου ελαφρών βαρών (LM4-) στο "2016 FISA EUROPEAN AND FINAL OLYMPIC QUALIFICATION REGATTA 22-24/5” στην Λουκέρνη, μαζί με τους Στεφ. Ντούσκο (Ν.Ο.Ι), Σπύρο Γιάνναρο (Ε.Ν.Ο.Α) και Θωμά Καραμήτρο (Ν.Ο.Κατ.), προκρίθηκαν πρώτοι στην σειρά τους και με τον καλύτερο χρόνο από όλες τις σειρές, για τον μεγάλο τελικό της 24/5.

Οι κωπηλάτες κατάφεραν να κατακτήσουν με χρόνο 06:06,400 την 3η θέση ανάμεσα σε Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία, Ιαπωνία και Ουγγαρία.

Ο Γιάννης, επίσης, συμμετείχε μαζί με τον Στ. Ντούσκο (ΝΟΙ) στη Henley Royal Regatta (Τάμεσης, Λονδίνο) από 29/06-03/07/2016 στην κατηγορία δίκωπος άνευ.

Γιάννης Πέτρου, Στέφανος Ντούσκος