Skip to main content

Διευκρινήσεις από την ΑΤΕ ασφαλιστική

Ανακοίνωση μέσω του ΧΑ εξέδωσε η ΑΤΕ ασφαλιστική για δημοσίευμα σε εφημερίδα, το οποίο αναφερόταν σε χαριστική σύμβαση της εταιρείας σε άλλη που έχει χρέη προς το δημόσιο.
Διευκρινήσεις με ανακοίνωσή της μέσω ΧΑ δίνει η ΑΤΕ Ασφαλιστική έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», της Κυριακής, 27ης Σεπτεμβρίου 2009 με τίτλο «Χαριστική σύμβαση σε εταιρεία με χρέη προς το δημόσιο».

Οπως τονίζει η εταιρία, το περιεχόμενο του δημοσιεύματος αυτού είναι εντελώς αναληθές, κατασκευασμένο και διαστρεβλώνει παντελώς την αλήθεια και την πραγματικότητα, προσβάλλει δε βάναυσα το όνομα, τη φήμη και την πελατεία της Εταιρείας μας, που είναι εισηγμένη στο Χ. Α. και μία από τις μεγαλύτερες της ασφαλιστικής αγοράς.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, που κακοποιήθηκε εσκεμμένα στο ως άνω δημοσίευμα, κρίνουμε αναγκαίο να πληροφορήσουμε το αναγνωστικό κοινό για τα εξής:
Εν όψει της επικείμενης λήξης της συνεργασίας μας με άλλη εταιρεία στο τομέα της Οδικής Βοήθειας (Αύγουστος 2009), η Εταιρεία μας ήδη από τον περασμένο Μάιο 2009 ξεκίνησε διαφανείς, αδιάβλητες και αντικειμενικές διαδικασίες σύναψης νέας σύμβασης. Προς τούτο συστάθηκε Ειδική Επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη - υπαλλήλους της Εταιρείας μας για την αξιολόγηση των προσφορών αυτών και την υποβολή σχετικής εισήγησης στη Διοίκηση της Εταιρείας (κι αυτό παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε σχετική υποχρέωση). Η Ειδική Επιτροπή ζήτησε προσφορές από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον Κλάδο της Οδικής Βοήθειας και οι οποίες λειτουργούσαν νόμιμα (κατέχοντας την από το νόμο προβλεπόμενη άδεια), για την ανάδειξη μειοδότριας, η οποία θα αναλάμβανε την Οδική Βοήθεια και τη Φροντίδα Ατυχήματος των ασφαλισμένων στην Εταιρεία μας αυτοκινήτων υπό την επίβλεψη της Εταιρείας μας. Η Ειδική Επιτροπή αξιολόγησε τις προσφορές και προέβη σε επανειλημμένες διαπραγματεύσεις για μείωση του κόστους συνεργασίας προς όφελος της Εταιρίας μας. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών μειοδότρια αναδείχθηκε από την Ειδική Επιτροπή η EXPRESS SERVICE και η σχετική εισήγηση υποβλήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Επισημαίνεται ότι η διαφορά των 0,20 λεπτών μεταξύ των δυο πρώτων προσφορών, που αναφέρεται και στο ως άνω δημοσίευμα, για την Εταιρεία μας είναι σημαντικό όφελος, αφού σε ετήσια βάση με τα σημερινά δεδομένα ανέρχεται περίπου στις 100 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 10% επί του ετήσιου συμβατικού κόστους. Το τελικό δε κόστος της σύμβασης με την EXPRESS SERVICE είναι σημαντικά χαμηλότερο από την προηγούμενη συνεργασία με άλλη εταιρεία Οδικής Βοήθειας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας μας (στο οποίο συμμετείχε και εκπρόσωπος των εργαζομένων) στη συνεδρίασή της 24.08.2009, δηλαδή σε  ανύποπτο χρόνο και πριν προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές, ενέκρινε ομόφωνα  την επίσης ομόφωνη εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής για την ανάθεση των υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας στην εταιρεία ΕXPRESS SERVICE. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ., όπως και σε όλες ανελλιπώς τις συνεδριάσεις, συμμετείχε και ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Μηλιάκος, ως μη εκτελεστικό μέλος. Τα κριτήρια αξιολόγησης που έλαβε υπόψη της η Ειδική Επιτροπή ήταν η κατοχή της άδειας λειτουργίας, η αξιοπιστία σε θέματα τεχνικής υποστήριξης, φήμης στην αγορά, πελατείας, εξυπηρέτησης και κόστους, που αναμφίβολα διέθετε η μειοδότρια εταιρεία, τυχόν δε οικονομικά θέματα με το Δημόσιο της μειοδότριας εταιρείας, η οποία λειτουργεί νόμιμα και κατέχει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, είναι σαφές ότι δεν επηρεάζουν ούτε μπορούσαν να επηρεάσουν την αξιολόγηση και την απόφασή της. Σε κάθε περίπτωση αδυναμίας τήρησης των υποχρεώσεων της μειοδότριας, προβλέπεται η δυνατότητα άμεσης καταγγελίας της μεταξύ μας ετήσιας σύμβασης και συνεργασίας με άλλη εταιρία οδικής βοήθειας που θα επιλεγεί με τις νόμιμες διαδικασίες.
Η Εταιρεία μας είναι υποχρεωμένη, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου καθώς και στην ΕΣΗΕΑ και να προστατεύσει με κάθε τρόπο και μέσο τα συμφέροντα και τη φήμη της που θίγονται άμεσα και βάναυσα από το προσβλητικό και συκοφαντικό δημοσίευμα, τονίζεται στην ανακοίνωση.