Skip to main content

Διευκρινίσεις για ημιυπαίθριους

Σε διαδικαστικά θέματα των αιτήσεων και σε διευκρινίσεις για τους χώρους της οικίας και πώς υπολογίζονται, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ
Σε διαδικαστικά θέματα των αιτήσεων και σε διευκρινίσεις για τους χώρους της οικίας και πώς υπολογίζονται, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η εγκύκλιος αφορά στο Κεφάλαιο Β΄ «Υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, ειδικό πρόστιμο διατήρησης, περιβαλλοντικό ισοζύγιο».

Μάλιστα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, στην εγκύκλιο μπορούν να καταβάλλουν τα παράβολα στις ΔΟΥ όλης της χώρας, στον κωδικό 3741, ενώ για την πληρωμή των αμοιβών των μηχανικών του ΤΕΕ υπογραμμίζει ότι γίνεται στην Εθνική Τράπεζα.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η καταβολή των προστίμων γίνεται σε όλες τις τράπεζες που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ και συμμετέχουν στη διαδικασία είσπραξης «Ειδικού Προστίμου Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων».

Ειδικά για τις τράπεζες, σημειώνεται ότι θα ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία είσπραξης του προστίμου και θα δέχονται πολίτες για τις σχετικές συναλλαγές από τις 12 Ιουλίου 2010 και μετά. «Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους ενδιαφερόμενους πολίτες να αρχίσουν από τώρα τις διαδικασίες ένταξης στη ρύθμιση και την προεργασία για όλα τα προηγούμενα βήματα μέχρι να φτάσουν στην πληρωμή του προστίμου στις τράπεζες», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.