Skip to main content

Διευκρινίσεις για την υπεξαίρεση από τον Σαξώνη

Eνώπιον του γ’ ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε και πάλι χθες ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» της υπεξαίρεσης ύψους 51, 4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης.

Eνώπιον του γ’ ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε χθες ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» της υπεξαίρεσης ύψους 51, 4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης.

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των απολογιών και την προφυλάκιση του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου εκλήθη από τον ανακριτή, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, ο 47χρονος πρώην ταμίας και ήδη προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση επανέλαβε όσα ισχυρίστηκε κατά την προ ημερών απολογία του. Απέδωσε ευθύνες για την υπεξαίρεση σε τρεις διατελέσαντες διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, ενώ επέμεινε στους ισχυρισμούς του περί εμπλοκής στο σκάνδαλο των τεσσάρων πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι όλοι οι παραπάνω αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι άνευ όρων.

Ο Π. Σαξώνης ρωτήθηκε επίσης για ενδεχόμενη εμπλοκή στην υπόθεση υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων και εφοριών, απαντώντας ότι αυτό θα φανεί από την έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Μάλιστα, κατά την παρουσία του στο ανακριτικό γραφείο, ο Π. Σαξώνης εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, η οποία συνέταξε την πορισματική έρευνα για την «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου, βάσει της οποίας συντάχτηκαν τα κατηγορητήρια για τους 25 εμπλεκόμενους στην υπόθεση κι έγινε ο καταλογισμών των κατηγοριών.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια δικαστική αρχή η προσφυγή κατά του εντάλματος σύλληψης του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μ. Λεμούσια.