Skip to main content

Διευκρινίσεις για το νέο ωράριο των φαρμακείων

Διευκρινιστική εγκύκλιο για το νέο ωράριο των φαρμακείων αναμένεται να αποστείλει την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση για το θέμα με τους εκπροσώπους των φαρμα

Διευκρινιστική εγκύκλιο για το νέο ωράριο των φαρμακείων αναμένεται να αποστείλει την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση για το θέμα με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αναφέρθηκε ότι οι φαρμακοποιοί που θέλουν να εφημερεύουν ελεύθερα τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου, θα έχουν δικαίωμα επιλογής, μιας ή περισσότερων ημερών. Το ωράριο θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το επόμενο πρωί. Στην περίπτωση αυτή, τα φαρμακεία θα παραμένουν κλειστά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Όπως εξήγησε ο κ. Λοβέρδος, όσοι φαρμακοποιοί δηλώσουν συμμετοχή στο νέο ωράριο, αλλά στη συνέχεια το καταστρατηγήσουν, απειλούνται με αφαίρεση άδειας λειτουργίας για ένα μήνα και πειθαρχικές κυρώσεις.

Ο υπουργός κάλεσε τους φαρμακοποιούς να είναι περισσότερο συνεργάσιμοι σε ότι αφορά την εφαρμογή του νόμου για την απελευθέρωση του κλάδου τους και ιδίως σε ότι αφορά το διευρυμένο ωράριο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ανέφερε πως έως σήμερα μόνο 40 φαρμακεία έχουν δηλώσει πως επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο ωράριο. Δήλωσε ωστόσο, ότι προτίθεται να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία, ώστε να συνταχθεί νέος κατάλογος που θα υποβληθεί προς έγκριση στην περιφέρεια Αττικής.

Μετά Την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να προχωρήσουν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, λέγοντας ότι ο κλάδος δοκιμάζεται οικονομικά και δεν μπορεί να χρηματοδοτεί για τόσο μεγάλα διαστήματα τα ασφαλιστικά Ταμεία.