Skip to main content

Διευκρινίσεις Λαμπρινίδη για εκποίηση κτηρίων στο εξωτερικό

Με γνώμονα την μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια του ελληνικού δημοσίου θα γίνει η αξιοποίηση - εκποίηση κτηρίων που στεγάζουν διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Στ. Λαμπρ

Με γνώμονα την μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια του ελληνικού δημοσίου θα γίνει η αξιοποίηση - εκποίηση κτηρίων που στεγάζουν διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Στ. Λαμπρινίδη.

«Σε συνεργασία με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου εξετάζεται το κτηριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου Εξωτερικών, με γνώμονα την μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια του ελληνικού δημοσίου. Το πρόγραμμα μελετάται είτε δια της κατά το δυνατόν αποδοτικότερης εκμετάλλευσης των εν λόγω ακινήτων με τη συστέγαση σε αυτά λοιπών ελληνικών υπηρεσιών, προς αποφυγήν καταβολής ενοικίων, είτε δια της εξέτασης της προοπτικής εκποίησης ακινήτων των οποίων το κόστος συντήρησης σε σχέση με την κάλυψη υπαρχουσών αναγκών είναι δυσανάλογο» αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση στον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινίδη, «ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται ώστε η οιαδήποτε ενδεχόμενη απόφαση να μην λαμβάνεται υπό καθεστώς πίεσης, αλλά κατόπιν συγκριτικής εξέτασης όλων των δεδομένων και κατά τον επωφελέστερο για το ελληνικό δημόσιο τρόπο».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ζητούσε από το υπουργείο να τον ενημερώσει αν έχει ληφθεί απόφαση από την πολιτική ηγεσία για την πώληση κτηρίων στο εξωτερικό που στεγάζουν μέχρι σήμερα πρεσβείες, προξενεία, πρεσβευτικές κατοικίες και άλλα γραφεία διπλωματικών αποστολών. Ζητούσε επίσης να ενημερωθεί ποια είναι η λίστα των ακινήτων που στεγάζουν διπλωματικές αποστολές και έχει αποφασιστεί να προωθηθούν προς πώληση, με βάση ποιες εισηγήσεις θα γίνει η αξιολόγηση και με ποιες διαδικασίες τα ακίνητα αυτά θα εκποιηθούν.