Skip to main content

Διευρύνεται το πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων του δήμου Ωραιοκάστρου

Με τροφές και φάρμακα προμηθεύεται με τη συνδρομή φορέων και επιχειρήσεων αλλά και δημοτικούς πόρους ο δήμος για τα αδέσποτα ζώα.

Διευρύνεται το πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων το οποίο έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο δήμος Ωραιοκάστρου, με σκοπό τη φροντίδα των τετράποδων, που υφίστανται κι αυτά τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των έκτακτων μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Το πρόγραμμα του δήμου Ωραιοκάστρου, όπως επισημαίνει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ευαγγελία Δρόσου, έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών, φορέων και επιχειρήσεων, που συνδράμουν ενεργά τις προσπάθειες του δήμου.

Πέρα από τις ενέργειες στις οποίες προχωρά για την προμήθεια τροφών και φαρμάκων για τα αδέσποτα ζώα από δημοτικούς πόρους και από κονδύλια που του διατίθενται για αυτόν τον σκοπό από το υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμος Ωραιοκάστρου έχει συγκεντρώσει και εταιρικές χορηγίες για την υποστήριξη του προγράμματός του.

Ειδικότερα, στο ανοιχτό κάλεσμα του δήμου για την προσφορά τροφών που διατίθενται τόσο στη φιλοζωική όσο και σε μεμονωμένους εθελοντές που έχουν αιτηθεί της ειδικής βεβαίωσης, για να προχωρούν στη σίτιση αδεσπότων, ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής οι εταιρείες «Josera-Βιοζωκάτ», «Quiko Mega Pet», «Petshop 88», «Σκλαβενίτης», «Αφοί Μπούτου Ο.Ε» και “Petvision – Τεληωρίδης Ι. - Παπαδόπουλος Α. Ο.Ε.”.