Skip to main content

Διοικητής 4η ΥΠΕ: Κανένας εμβολιασμός υγειονομικού υπο πίεση

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ μιλά σχετικά με τις πληροφορίες για προβληματισμό υγειονομικών της Θεσσαλονίκης για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

«Οι οδηγίες ήταν σαφείς για πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υγειονομικούς, χωρίς να τίθεται κανένα θέμα πιέσεων. Κι αν υπάρχει έστω και μια περίπτωση πάνω στην ένταση της προσπάθειας να οργανωθεί σωστά ο εμβολιασμός, να αισθάνθηκε κάποιος συνάδελφος ότι τελεί υπό πίεση, να είστε σίγουροι πως θα το διευθετήσουμε. Μάλιστα μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” σχετικά με τις πληροφορίες για προβληματισμό υγειονομικών της Θεσσαλονίκης που καλούνται να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, με μια τουλάχιστον περίπτωση υγειονομικού σε νοσοκομείο να φτάνει στο σημείο της έναρξης διαδικασίας παραίτησης, επειδή αισθάνθηκε πίεση να πει άμεσα το «ναι».

«Αν κάποιος άνθρωπος πιέστηκε από το εργασιακό του περιβάλλον πει "ναι" και μετά αλλάξει γνώμη, θα προχωρήσουμε παρακάτω, δεν θα του ζητήσουμε τον λόγο γιατί είπες "ναι" και τώρα "όχι"», πρόσθεσε ο κ. Τσαλικάκης.

«Δεν θέλουμε να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Σ` αυτή τη φάση αυτό που χρειαζόταν το σύστημα ήταν να μάθει γρήγορα ποιος ενδιαφέρεται, γιατί τα εμβόλια είναι 320.000 σε δύο δόσεις, άρα πρέπει να δούμε πόσοι ενδιαφέρονται από τον υγειονομικό πληθυσμό. Ήταν καθαρά εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ούτε υπέγραψε κανείς, ούτε ζητήσαμε να υπογράψει κάποιος. Μην ξεχνάτε ότι για κάθε εμβόλιο χρειάζεται διαδικασία απόψυξης και έπειτα αυτά έχουν συγκεκριμένο χρόνο “ζωής” μέσα στον οποίο πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός. Όλο αυτό θέλει έναν προγραμματισμό. Να ξέρουμε ότι σήμερα, έχουμε να κάνουμε τόσα εμβόλια. Αν δεν το κάναμε αυτό, κάποιοι θα μας έλεγαν ότι “δεν είχαμε σχέδιο”.»