Skip to main content

Διοικητής «Γεννηματάς»: Άρχισε επίδοση των αναστολών στους ανεμβολίαστους

Ο διοικητής του νοσοκομείου απαντά στην καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων ότι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μπήκαν σήμερα κανονικά στα τμήματα.

Τη δική του απάντηση δίνει στη Voria.gr ο Διοικητής των Νοσοκομείων «Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» Γιώργος Κούτρας, σε σχέση με τους ισχυρισμούς του αντιπροέδρου του σωματείου εργαζομένων του «Γεννηματάς» Πέτρου Κετικίδη, ότι σήμερα μπήκαν σε τμήματα του νοσοκομείου εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διαβάστε σχετικά: Καταγγελία ότι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εργάζονται στο Γεννηματάς (φωτο+vid)

«Ξεκίνησαν να επιδίδονται οι αποφάσεις αναστολής στους ανεμβολιαστους εργαζόμενους τόσο στο "Γεννηματάς" όσο και στον "Αγιο Δημήτριο"» ανέφερε.

«Κακώς αναφέρει ο κ. Κετικίδης, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί τους επιδίδεται το έγγραφο και αναστέλλονται τα καθήκοντα τους από σήμερα και μετά» επισημαίνει.

Ο κ. Κούτρας έκανε λόγο για ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων που δεν έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί, τονίζοντας πως όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου θα λειτουργούν κανονικά.

Αναφορικά με όσους εμβολιαστούν σήμερα, θα μπορέσουν αύριο να προσέλθουν στην εργασία τους.

Για όποιον εργαζόμενο που τέθηκε σε αναστολή αλλά αποφασίσει να κάνει από αύριο ή τις επόμενες ημέρες το μονοδοσικο εμβόλιο, μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 14 ημέρες από την ημέρα του εμβολιασμού και για όποιον κάνει τα εμβόλια των δύο δόσεων, μπορεί να επιστρέψει μετά από 35 ημέρες.

Δείτε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών στα νοσοκομεία - «Όχι στην υποχρεωτικότητα»