Skip to main content

Διήμερη επίσκεψη Αλ Σίσι στην Αθήνα - Συναντήσεις με ΠτΔ και πρωθυπουργό

Την Αθήνα θα επισκεφτεί ο πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου - Θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Την Αθήνα επισκέπτεται έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ενώ θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου επισκέπτεται την Ελλάδα στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου ανώτατου αξιωματούχου στην Αθήνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών, που υπεγράφη στο Κάιρο τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

10.20  Τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

10.35   Επίσημη Τελετή Υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο.

10.50   Κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

11.10   Διευρυμένες συνομιλίες δύο αντιπροσωπειών.

11.55   Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

20.00   Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Προέδρου της Αραβικής  Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

10.00   Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

11.30   Αναχώρηση του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου  Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.