Skip to main content

Διήμερη περιοδεία Γιώργο Σταθάκη από σήμερα στον Έβρο

Η επίσκεψη του κ. Σταθάκη εντάσσεται στον κύκλο επαφών, διαλόγου και συνεργασίας με φορείς της περιοχής για θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Διήμερη επίσκεψη στις 15 και 16 Απριλίου στον Έβρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη του κ. Σταθάκη εντάσσεται στον κύκλο επαφών, διαλόγου και συνεργασίας με φορείς της περιοχής για θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος , έτσι ώστε να ενημερωθούν οι φορείς της περιοχής και να διερευνηθούν σε βάθος οι δυνατότητες και οι προοπτικές με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο παραγωγής ενέργειας και αξιοποίησης γεωθερμικών πεδίων του Νομού με στόχο την δίκαιη ανάπτυξη.

Κατά την διήμερη παραμονή του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με εκπροσώπους θεσμικών και παραγωγικών φορέων των Φερών, της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου και της Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

09:00 Συνάντηση και ενημέρωση με Θεσμικούς φορείς της Σαμοθράκης για τις δυνατότητες αξιοποίησης του νέου θεσμικού πλαισίου ενέργειας και γεωθερμίας στο νησί.
10:00 Συνάντηση και σύσκεψη με Θεσμικούς και Παραγωγικούς φορείς στις Φέρες στην Αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου, πρώην Δήμου Φερών.
12.30 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και συνάντηση με την Διοίκηση – συζήτηση για θέματα ενεργειακής αυτονομίας και αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων.
14:00 Επίσκεψη στην βιομηχανική οινοποιητική μονάδα Εβρίτικα Κελάρια στα Μαράσια Έβρου.
18:00 Συνάντηση και σύσκεψη με Θεσμικούς και Παραγωγικούς φορείς στο κτίριο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Βορείου ‘Εβρου
19.30 Εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Γεώργιο Σταθάκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Ηλέκτρα στην Ορεστιάδα.

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

8.30 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
9.30 Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, συνάντηση με την Διοίκηση και συζήτηση για θέματα ενεργειακής αυτονομίας και αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος.
10.30 Επίσκεψη στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, συνάντηση με την Διοίκηση και συζήτηση και ενημέρωση του Υπουργού για θέματα ενεργειακής αυτονομίας και αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος
11.45: Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε συνάντηση με την Διοίκηση
13.00: Συνάντηση και σύσκεψη με Παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα συσκέψεων του επιμελητηρίου Έβρου.
14.00 Συνέντευξη τύπου σε αίθουσα επιμελητηρίου Έβρο